ГоловнаСуспільствоЖиття

Макеєнко закликав киян не панікувати: продуктів вистачить

Інформацію про дефіцит товарів оголосили неправдивою

Макеєнко закликав киян не панікувати: продуктів вистачить

У торговельній мережі Києва є в достатній кількості всі продукти харчування, тому для паніки немає причин, заявив голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Зараз дуже важливо зберігати спокій, не піддаватися паніці. Результати оперативного моніторингу роздрібно-торговельної мережі показують, що майже всі заклади торгівлі, крім частини магазинів, розташованих в епіцентрі подій, працюють у звичайному режимі. Всі торговельні мережі мають достатні запаси продуктів харчування і товарів першої необхідності. Небезпеки дефіциту продуктів немає", - заявив він.

Управління торгівлі Департаменту промисловості та розвитку підприємництва запевняє - стан справ у продовольчій торгівельній мережі столиці стабільний, а збільшення попиту на продукти першої необхідності, яке спостерігається у закладах торгівлі, викликане поширенням недостовірної інформації про можливий дефіцит товарів.

Крім того, в КМДА повідомили, що зараз немає проблем з допуском у місто машин, які доставляють продукти в магазини. Вся торгова мережа міста замовляє постачальникам продукцію в достатній кількості. За інформацією ВАТ "Київхліб", замовлення торговельної мережі виконується в повному обсязі. Ринки міста: Володимирський, Лук'янівський, Житній, Печерський працюють у звичайному режимі, навіть на Бессарабському ринку працюють м'ясний і молочний павільйони.

У зв'язку з цим влада Києва закликала жителів столиці не панікувати.

Нагадаємо, 20 лютого в столичних магазинах утворилися величезні черги за продуктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram