ГоловнаСуспільствоЖиття

Кияни дуже активно несуть на Майдан їжу, теплий одяг, ліки і здають кров для потерпілих

Їжі на Майдані так багато, що її вже ніде зберігати

Жителі Києва продовжують активно підтримувати протестувальників на Майдані, таким чином висловлюючи свою позицію щодо того, що відбувається в країні. Люди несуть на Майдан їжу, ліки і теплі речі у величезних кількостях.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Дарья Бадьёр

Фото: Дарья Бадьёр

Координатори прийому їжі від киян станом на 18:30 19 лютого просять не нести більше їжі, тому що її ніде зберігати. Та сама ситуація зі здаванням крові для переливання потерпілим під час сутичок із силовиками в ніч проти 19 лютого. У пунктах прийому крові в середу в другій половині дня вже відправляли охочих здати кров додому: щонайменше до понеділка крові вистачає.

Втім, це не означає, що ситуація не зміниться: вже завтра-післязавтра може виникнути потреба поповнити запаси їжі та крові.

Фото: Дарья Бадьёр

Як наголошується у волонтерських спільнотах в соцмережах, протестувальникам досі потрібен теплий одяг та взуття, білизна, респіратори, теплі ковдри, захисні окуляри, налобні ліхтарики, а також дощовики, оскільки на Інститутській знову запрацював водомет, з якого поливають активістів.

Стежити за списками того, що необхідно на Майдані, можна в спільноті ЄвромайданSOS, на сайтах http://www.galas.org.ua/, http://www.maidanhelp.org/, http://maydanneeds.com/.

Нагадаємо, увечері 18 лютого "Беркут" почав штурм Майдану Незалежності, який тривав всю ніч. Сьогодні СБУ оголосила про проведення "антитерористичної акції в масштабах усієї країни", участь у якій візьмуть не тільки співробітники МВС, а й СБУ, Міноборони та центральні й місцеві органи самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram