ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура заявила про пом'якшення запобіжного заходу 224 активістам

Прокурори підготували клопотання про пом'якшення запобіжного заходу всім заарештованим активістам

Генпрокуратура заявила про пом'якшення запобіжного заходу 224 активістам
Фото: www.segodnya.ua

Органи прокуратури підготували клопотання про пом'якшення запобіжного заходу всім затриманим під час масових протестів в Україні в січні 2014 року.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Органи прокуратури підготували клопотання про пом'якшення запобіжного заходу всім підозрюваним особам, яким інкримінують вчинення злочинів, а саме масових заворушень, хуліганських дій, блокування адміністративних приміщень, транспортних комунікацій тощо, в січні цього року", - сказано в заяві.

У повідомленні ГПУ зазначають, що з метою гуманізації кримінального процесу рішення щодо застосування альтернативних арешту запобіжних заходів вже застосували до 224 активістів.

Зокрема, у Києві - до 61 підозрюваного, у Київській області - до 17 підозрюваних, в Черкаській області - до 56 підозрюваних, у Запорізькій області - до 48 підозрюваних, в Дніпропетровській області - до 26 підозрюваних.

У Сумській області змінили запобіжний захід з арешту на легший 9 підозрюваним, в Полтавській області - 4 підозрюваним, в Кіровоградській області - 2 підозрюваним, у Вінницькій області - одному підозрюваному.

Водночас, згідно з інформацією "Євромайдан SOS", в СІЗО або під вартою в лікарні залишаються близько 20 осіб. Більшість із них жорстоко побив "Беркут" під час затримання.

Нагадаємо, 17 лютого - кінцевий термін виконання умов другого закону про амністію учасників акцій протесту. Влада вимагає звільнення захоплених вулиць та адмінбудівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram