ГоловнаСуспільствоПодії

МВС: кілька активістів, оголошених зниклими, перебувають під вартою

Міліція запевняє, що інформація "Євромайдан SOS" некоректна

МВС: кілька активістів, оголошених зниклими, перебувають під вартою

Київська міліція заявила, що під час перевірки списку зниклих учасників акцій протесту підтвердилося зникнення лише трьох із них, при цьому "дехто" з них зараз перебуває під вартою.

Про це повідомляє сайт МВС.

"Станом на 12 лютого 2014 року в опублікованих на сайті "Євромайдан SOS" (насправді це не сайт, а сторінка у "Фейсбуці", - Ред.) списках повідомлено про 66 людей, які нібито пішли на Євромайдан і не повернулися додому. Встановлено, що зазначена інформація, викладена в мережі Інтернет, не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

"На сьогоднішній день в столичну міліцію надійшли заяви про зникнення тільки 3 осіб, зазначених у списках, однак заявники не пов'язували зникнення своїх близьких і родичів з Євромайданом", - зазначають в ГУ МВС у Києві.

"Також встановлено, що частина осіб, зазначених у списках, насправді розшукуються правоохоронними органами України за вчинення того чи іншого правопорушення. Дехто зараз знаходиться під вартою за скоєння злочину", - додали в міліції.

Зазначено, що правоохоронці щодня проводять моніторинг сторінки "Євромайдан SOS".

Додамо, що зараз на сторінці "Євромайдан SOS" оприлюднено список зниклих станом на 13:00 12 лютого, в якому 23 людини, а не 66, як повідомляє МВС.

Фото: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram