ГоловнаСуспільствоЖиття

Результати судів над активістами Євромайдану. 13 лютого

Суд розглядає апеляції затриманих

Результати судів над активістами Євромайдану. 13 лютого
Фото: www.facebook.com/OZON.monitoring

Сьогодні Апеляційний суд Києва розглядає низку апеляційних скарг на обрання запобіжного заходу активістам Євромайдану. Зокрема тих, розгляд яких раніше перенесли.

Про винесені рішення повідомляють активісти спільнот "ОЗОН" і "Євромайдан SOS" у "Фейсбуці".

Зокрема, стало відомо, що Русланові Мончаковському залишили рішення Дніпровського суду від 12 лютого - відпустити під особисте зобов'язання. Його затримали на Грушевського 19 січня, звинуватили за ст. 294, раніше тримали в Лук'янівському СІЗО. Мончаковський із Сумської області, батько двох дітей, у Києві працює 9 років.

Розгляд апеляції 20-річного львів'янина Олексія Салиги повторно перенесли - на 18 лютого. Справу мали розглядати ще 5 лютого, але тоді суд ухвалив рішення про перенесення. Як відомо, Салига є активістом Автомайдану і був затриманий 23 січня о 5 ранку. Він - пасажир того жовтого буса, що його знищив "Беркут" на перетині вул. Грушевського та Кріпосного провулка. Усіх пасажирів буса, включно з водієм, жорстоко побили і затримали. Раніше Оболонський суд обрав як запобіжний захід для Салиги два місяці СІЗО.

Відоме рішення щодо Богдана Сутика - суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Відомо, що Сутіка затримали 23 січня о 5 ранку. Він, як і Салига, - пасажир того жовтого буса, що його знищив "Беркут" на перетині вул. Грушевського та Кріпосного провулка.

Відомо, що 5 лютого активіст перебував у Київській міській клінічній лікарні зі струсом мозку, переломом ноги та іншими травмами. Його звинувачують за ст. 296, ч.3 КК. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Захист Володимира Музиченка попросив апеляційний суд не розглядати апеляцію, оскільки вчора Голосіївський райсуд змінив активістові запобіжний захід на частковий домашній арешт (з 20:00 до 7:00). Суддя: Коваль, Бартащук, Єфімова. Як відомо, Володимира Музиченка (1967 р.н.) затримали 23 січня о 00.30. Суд першої інстанції - районний - визначив йому як запобіжний захід 2 місяці утримання в СІЗО, його звинувачують за ст. 294 КК. Працює в транспортній компанії. Має неповнолітню дочку.

Апеляційний суд вирішив не розглядати справу ще одного активіста Михайла Остафійчука, бо вчора Святошинський райсуд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт з 16:00 до 10:00. Судді: Єфімова, Бець, Бартащук. За словами адвоката, він не знає, де зараз його підзахисний, як не знав, що вчора відбувся суд зі зміни запобіжного заходу для Остафійчука. Прокурор заявив, що активіст уже в місці проживання, в Івано-Франківській області. Відомо, що Остафійчука (1960 р.н., Івано-Франківська область) затримали ввечері 22 січня на ‪ Грушевського. Йому інкримінують участь у масових заворушеннях, ч.2 ст. 294, Святошинський суд раніше дав йому два місяці СІЗО. Має на утриманні матір, учасницю війни.

Активіста Автомайдану Микиту Горського суд відпустив під частковий домашній арешт - з 20:00 до 7:00. Судді: Бець, Бартащук, Єфімова. Його затримали в ніч на 23 січня на вулиці Щорса біля лікарні №17. Дарницький суд дав йому 2 місяці СІЗО.

Микита Горський у залі суду
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Микита Горський у залі суду

Під частковий домашній арешт - із 20:00 до 7:00 - відпустили ще одного активіста, фотографа Ігоря Кобзаря. Судді: Бець, Бартащук, Коваль. Відомо, що Кобзаря затримали 23 січня близько 2:00 на вул. Щорса біля лікарні №17. Дарницький суд дав йому 2 місяці СІЗО.

Ігор Кобзар
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Ігор Кобзар

Апеляційний суд закрив апеляційне провадження у справі Романа Сухоярського, бо вчора Дарницький райсуд змінив йому запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт. Активіста затримали на Грушевського 22 січня правоохоронці "в цивільному".

Роман Сухоярський
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Роман Сухоярський

Активіста Віталія Житнього апеляційний суд відправив під частковий домашній арешт з 20:00 до 7:00. Судді: Коваль, Бартащук, Єфімова. Житнього затримали у Кріпосному провулку вночі 23 січня. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram