ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура висунула жорсткіші звинувачення 18 автомайданівцям

Відомство обіцяє відпустити їх у разі звільнення адмінбудівель

Прокуратура висунула жорсткіші звинувачення 18 автомайданівцям
Разбитая "Беркутом" машина автомайдановца
Фото: https://www.facebook.com/lesyaorobets

Прокуратура Київської області звільнить від кримінальної відповідальності 18 автомайданівці у разі виконання протестувальниками проти влади вимог закону про "амністію".

Про це заявив прокурор Київської області Михайло Витязь, повідомляє прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, прокуратура здійснює процесуальне керівництво в розслідуванні двох кримінальних проваджень, у яких підозрюваними є 18 автомайданівців.

"Усіх їх підозрюють в організації масових заворушень - це правопорушення, передбачені ст. 294 КК України", - сказав прокурор Михайло Витязь.

"Якщо будуть виконані всі вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності, всі ці громадяни будуть амністовані", - додав він.

За його словами, мають бути звільнені всі будівлі чи приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування. Також мають бути розблоковані транспортні комунікації на вулиці Грушевського в Києві та інші вулиці, площі, провулки, бульвари і в Києві, і в інших населених пунктах України.

Витязь зазначив, що ця вимога не стосується тих місць, на яких проходять мирні акції протесту. Зазначене має відбутися по всій території України без будь-яких винятків.

Нагадаємо, раніше правоохоронні органи почали перекваліфікацію кримінальних проваджень учасників Автомайдану, затриманих у ніч проти 23 січня в Києві. Якщо раніше справи розглядали за статтею "хуліганство", то тепер їх перевели на статтю "масові заворушення", яка передбачає більш жорстке покарання.

У ніч проти 23 січня в Києві в Кріпосному і Лабораторному провулках, а також біля вулиць Грушевського та Щорса відбулися конфлікти між учасниками Автомайдану і співробітниками спецпідрозділу "Беркут", унаслідок яких автомобілі автомайданівців понищено і затримано 24 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram