ГоловнаСуспільствоПодії

Хмельницькому "мажору" дали умовний термін за смертельне ДТП

Дмитро Червонюк збив насмерть 26-річного чоловіка на пішохідному переході

Хмельницькому "мажору" дали умовний термін за смертельне ДТП
Фото: vsim.ua

Хмельницький міськрайонний суд 10 лютого засудив до 4 років позбавлення волі умовно сина депутата Хмельницької облради Галини Червонюк Дмитра, обвинуваченого у скоєнні ДТП зі смертельним результатом.

Про це Українські Новини повідомив адвокат Червонюка Петро Луцюк.

Червонюка засудили з випробувальним терміном на 1 рік і позбавили права водіння транспортними засобами на 3 роки.

У залі суду його звільнили з-під варти, після оголошення вироку він пішов разом з батьками.

Луцюк також повідомив, що постраждала сторона, батьки та брат загиблого Олега Крушельницького отримали як матеріальну та моральну компенсацію 500 тис. гривень, а підтверджувальний документ приєднали до справи.

За словами Луцюка, державний обвинувач просив суд засудити Червонюка до 8 років позбавлення волі, на такому самому терміні наполягав захист потерпілих.

Захист обвинувачуваного просив суд звільнити Червонюка через недоведеність його провини.

Луцюк заявив, що він оскаржуватиме цей вирок.

Прокуратура Хмельницької області також оскаржить вирок.

"Враховуючи невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження та м'якість призначеного покарання, прокуратура області має намір оскаржити винесений вирок в апеляційному порядку", - сказано в повідомленні прокуратури.

19-річний Червонюк 20 серпня 2013 року, перебуваючи за кермом автомобіля Toyota RAV 4, збив насмерть 26-річного чоловіка на пішохідному переході в Хмельницькому.

Дмитро Червонюк - син депутата Хмельницької облради Галини Червонюк і власника цілісного майнового комплексу "Рівненський льонокомбінат" Олега Червонюка, якого в минулому також обирали депутатом Хмельницької міської та обласної рад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram