ГоловнаСуспільствоЖиття

Коробку з вибухівкою передали спеціально "Правому сектору", - потерпілий

Хлопець, який постраждав від вибуху, описав того, хто передавав

Коробку з вибухівкою передали спеціально "Правому сектору", - потерпілий
Фото: rama.com.ua

Вчора, 6 лютого, в Будинку профспілок вибухнула не коробка з медикаментами, як повідомляли раніше, а коробка, яку передав чоловік спеціально "Правому сектору".

Про це на своїй сторінці в Facebook написала правозахисниця Євгенія З., яка посилається безпосередньо на потерпілого.

За її словами, версія про коробку з медикаментами була припущенням, оскільки найчастіше в Будинок профспілок передають саме їх.

"Зі слів мого клієнта, потерпілого від вибуху вчора 6-го лютого в будинку профспілок, коробку з вибухівкою йому передав неподалік від Будинку профспілок чоловік середнього зросту і статури (близько 1,75 метра), в арафатці і капюшоні, сірій (здається) куртці. Говорив українською, але так, як зазвичай говорять російськомовні - більш виразно, ніж потрібно. Побачив бейдж "Правого сектору", перепитав, чи дійсно хлопець з "Правого сектору", впевнившись, передав коробку коричневого кольору, сказавши щось на кшталт: "Хлопці - герої, матимите собі презент", - розповіла адвокат.

"Повернувшись до будинку профспілок, розпакувавши коробку, хлопець виявив в ній предмет, схожий на тубус для великої кубинської сигари, як він її собі уявляв, почав розкривати правою рукою, тримаючи в лівій, і стався вибух, яким йому відірвало ліву кисть і пальці правої руки, опікло око", - добавила она.

При цьому вона стверджує, що підстав не вірити своєму клієнтові у неї немає, а в Будинку профспілок вона уточнила, що, крім неї, з хлопцем ніхто не розмовляв, тому що його відразу госпіталізували.

Нагадаємо, вчора під час вибуху в Будинку профспілок постраждали дві людини Роман Дзівінський і 15-річний Назар Держило (у нього опік очей). Роману ампутували кисть лівої руки й кілька пальців на правій руці. За його бажанням, його перевозять зі столичної лікарні у львівську.

Зазначимо, що раніше активіст Євромайдану, коментуючи цю подію, заявляв, що вибухівку в Будинок профспілок підкинули. Юрій Луценко також назвав інцидент провокацією.

Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження за фактом вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram