ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відмовився розглядати апеляцію адвоката "Дорожнього контролю" Смалія (Оновлено)

Засідання у справах ще трьох активістів Євромайдану перенесли, одного відпустили під домашній арешт

Суд відмовився розглядати апеляцію адвоката "Дорожнього контролю" Смалія (Оновлено)
Фото: gazeta.ua

Апеляційний суд Києва переніс судові засідання з приводу чотирьох активістів Євромайдану, призначені на сьогодні.

Про це повідомлено на сторінці спільноти "ОЗОН" у "Фейсбуці".

Зокрема, щодо Владислава Цілицького судове засідання відкладено до 12 лютого (на 10:20 ранку) у зв'язку з відсутністю матеріалів судових справ. Суддя-доповідач - Бартащук Людмила. Цілицький - випускник КПІ, програміст компанії "Самсунг", якого затримали біля стадіону "Динамо" й жорстоко побили, він отримав численні травми. Йому висувають підозри за ст. 294 КК. Судили заочно - 30 діб арешту. Хлопець перебуває в лікарні швидкої допомоги під вартою.

Адвокат Цілицького Сергій Гришко називає неприпустимим перенесення розгляду апеляції : "Це порушенням КПК, оскільки апеляцію повинні розглядати протягом трьох днів, а з моменту подачі апеляційної скарги захисту сьогодні минув тиждень".

Засідання суду щодо Дмитра Полтавця перенесено на 10:00 ранку 11 лютого, оскільки активіст зараз у лікарні швидкої допомоги під вартою. Суддя-доповідач у справі - Бец Олександр. Про перенесення засідання попросив захист Полтавця.

Також на 11 лютого (на 15:00) перенесено засідання щодо Віталія Ахрамеєва - у зв'язку з відсутністю матеріалів судових справ. Суддя-доповідач - Коваль Світлана. Судді кажуть, що відправили запит ще 28.01. Прокурор Рибак також не знає, як це пояснити. Як відомо, Ахрамеєва звинувачують за ст. 294 КК. Солом'янський суд Києва обрав для нього як запобіжний захід місяць СІЗО.

Окрім того, Апеляційний суд відмовився розглядати оскарження захистом запобіжного заходу для Віктора Смалія, заарештованого адвоката активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзі. Суддя ухвалив одноосібне рішення залишити скаргу без розгляду, посилаючись на ст. 394. За інформацією групи громадського спостереження "ОЗОН", Смалія не доправили до суду. Тим часом справу Смалія вже передано прокуратурою до суду, повідомляє захист.

Нагадаємо, Смалія затримали 9 грудня за звинуваченням у замаху на життя судді під час розгляду справи активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі. 11 грудня Дніпровський суд Києва призначив йому як запобіжний захід два місяці утримання під вартою.

ОНОВЛЕННЯ. Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід студентові КНУ театру кіно і телебачення ім. Карпенка- Карого Олександрові Шкрабаку на домашній арешт з 20:00 до 7:00. Його звільнили в залі суду. Шкрабака затримали на Контрактовій площі в Києві; його звинувачують за ст. 294 КК. Деснянський суд раніше дав йому місяць СІЗО.

Олександр Шкрабак
Фото: www.facebook.com/OZON.monitoring
Олександр Шкрабак

Під час розгляду апеляції захисник наголосив, що єдиним доказом у справі Шкрабака є протокол допиту міліціонера, який здійснював його затримання, і який каже, що не може підтвердити, що Шкрабак жбурляв каміння в міліцію.

ОНОВЛЕННЯ. 5 лютого. 4 лютого Апеляційний суд Києва розглянув 13 справ, у двох із них було винесено рішення про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, в одній - рішення залишити під вартою, одну скаргу суддя залишив без розгляду (Віктор Смалій), засідання щодо решти 10 справ суд переніс на 11 лютого.

Окрім зазначених рішень, суд вирішив змінити запобіжний захід Олександрові Шкрабаку на домашній арешт з 20:00 до 7:00. Суддя-доповідач у справі - Єфимова Ольга. Шкрабак - студент КНУ театру кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, затриманий на Контрактовій площі в Києві, звинувачений за ст. 294 КК. Деснянський суд дав йому місяць СІЗО.

Ярославу Войтку суд також змінив запобіжний захід на домашній арешт з 20:00 до 7:00. Суддя-доповідач апеляційного суду Бець Олександр. Войтко дуже постраждав на Грушевського, міліція знайшла його в лікарні швидкої допомоги. Його звинувачують за 294 ст. КК. Раніше Дарницький суд дав йому 2 місяці СІЗО. Зараз перебуває в лікарні швидкої допомоги: черепно-мозкова травма, струс мозку, 4 шви.

У зв'язку з тим, що суд отримав матеріали кримінальних проваджень 4 лютого і не встиг ознайомитися з ними, розгляд апеляцій усіх наступних підозрюваних (зокрема, вже згаданих Полтавця, Цілицького й Ахрамеєва) перенесено на 11 лютого.

Засідання у справі Ігоря Мисяка має відбутися о 10:40. Він є активістом Автомайдану, звинувачений за ст. 296. Оболонський суд - два місяці СІЗО.

Суд у справі Дмитра Сайдакова заплановано на 11:00. Суддя-доповідач апеляційного суду Коваль Світлана. Сайдакова затримав "Беркут" у ніч на 23 січня біля лікарні №17. Дарницький суд дав йому 2 місяці СІЗО.

Апеляцію активіста Автомайдану Ігоря Палехи повинні розглянути об 11:30. Зараз він перебуває в лікарні швидкої допомоги. Оболонський суд раніше дав йому два місяці СІЗО.

Засідання щодо Дмитра Бучка призначено на 12:20. Суддя-доповідач апеляційного суду Бартащук Людмила. Про активіста відомо, що його звинувачують за ст. 294. Відомо також, що був суд і що Бучко в Лук'янівському СІЗО.

Апеляцію Андрія Лісовенка призначено на 14:30. Лісовенко - активіст Майдану, затриманий разом з Автомайданом. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО. Зараз перебуває в міській клінічній лікарні; за словами адвоката, стан Андрія важкий, у нього ушкодження хребта і серйозна черепно-мозкова травма.

Засідання у справі Віктора Давидяка заплановано на 15:20. Давидяк - студент зі Львова, сильно побитий. Оболонський суд - два місяці СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram