ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністр культури звернувся до прокурора Києва з приводу затриманих студентів (документ)

Леонід Новохатько попросив надати йому повну інформацію

Міністр культури звернувся до прокурора Києва з приводу затриманих студентів (документ)

Міністр культури Леонід Новохатько звернувся до прокурора Києва з проханням надати йому інформацію про обставини і причини затримання студентів театрального університету, а також про висунуті їм звинувачення.

Міністр заявляє, що до нього звертаються діячі культури, громадські активісти та журналісти та висловлюють свою стурбованість затриманням студентів та одного випускника університету імені Карпенка-Карого.

За інформацією ректорату, на яку посилається міністр, затримані студенти, обвинувачені у порушенні ст.294 КК - масові заворушення, могли опинитися на Грушевського випадково, "з професійного інтересу".

Сьогодні в Міністерстві культури мала відбутися зустріч представників культурного середовища з в.о. міністра культури Леонідом Новохатьком. Мета зустрічі - з'ясувати офіційну позицію міністерства з приводу затримань діячів культури по всій Україні у зв'язку з подіями на Євромайдані.

Сам міністр на зустріч не прийшов, оскільки поїхав у відрядження до Канева. Зустріч, утім, відбувається, Мінкульт представляє прес-аташе відомства Людмила Фролова.

Нагадаємо, 20 січня дорогою від Майдану на Поділ затримали 7 хлопців з університету імені Карпенка-Карого - 6 студентів та одного випускника університету. Після обіду одного зі студентів - Остапа Вакулюка - відпустили. Решту спочатку відправили в Дніпровське РВВС, де ведуть слідство, а потім спрямували до Подільського ізолятора.

Зараз один зі студентів - Олександр Шкрабак - перебуває у Лук'янівському СІЗО за рішенням суду. Інші четверо студентів і випускник - під домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram