ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив учасників сутичок на Грушевського під домашній арешт

Це перша розглянута апеляція про запобіжний захід для активіста

Суд відпустив під домашній арешт активіста Артура Ковальчука, затриманого нібито за причетність до заворушень на вулиці Грушевського в Києві, повідомляє народний депутат від "Батьківщини" Леся Оробець.

"Домашній арешт для Ковальчука. Слава Богу! Різниця є, хоча він і залишиться в лікарні, тому що його серйозно побили "тітушки", йому розбили обличчя і зламали ніс", - написала вона на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Оробець зазначила, що раніше прокурор погодився на домашній арешт.

Адвокати зібрали свідків, які підтвердили, що Ковальчук був на Майдані, а не на Грушевського, отримали також відео з метро, на якому видно, що перед затриманням активісти були в районі "Арсенальної", а не на Грушевського, як стверджували "беркутівці".

"Ця справа особливо цікаво тим, що це перша апеляція заарештованого - ще не по суті, а стосовно запобіжного заходу... Адвокати попрацювали на славу - знайшли й опитали свідків, отримали відео з метро. Суд відмовився долучати ці докази, дійсно, без них легше, пресу в зал знімати не пустили. Самого Ковальчука до суду не привезли", - зазначила депутат.

Нагадаємо, "тітушки" затримали Артура Ковальчука 20 січня в районі вулиці Лаврської, доправили в РВВС (проходить за ст. 294). Раніше йому обрали як запобіжний захід два місяці СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram