ГоловнаСуспільствоЖиття

Помер ще один активіст Євромайдану, - мер Коломиї

Бізнесмен заробив пневмонію під час сутичок на Грушевського

Помер ще один активіст Євромайдану, - мер Коломиї
Фото: http://www.segodnya.ua

В обласній лікарні Івано-Франківська помер ще один активіст Євромайдану, бізнесмен Богдан Калиняк, який, як кажуть, заробив пневмонію під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві, повідомив мер міста Коломия Ігор Слюзар, який знав померлого.

За його словами, 52-річний Калиняк провів на Майдані майже два місяці. Останнім часом він майже без сну і перепочинку допомагав пораненим, виконував "чорну" роботу, залишався на нічні чергування. Додому Калиняк повернувся хворим і втомленим. А днями активіста з Коломиї не стало, повідомляє "Сегодня".

"Коли ми вперше побачилися на Майдані, я дуже здивувався, адже він був спокійнісінькою і врівноваженою людиною, ніколи не демонстрував емоцій. Як виявилося, на Майдані він провів майже всі два місяці, разів чотири туди їздив точно. Наскільки я знаю, під час сутичок на Грушевського Богдан заробив пневмонію, після того як там поливали мітингувальників крижаною водою. Ось він і захворів", - зазначив мер Коломиї.

На його думку, Калиняк самостійно лікувався на Майдані і занедбав перебіг хвороби.

"Коли приїхав сюди, йому стало зовсім зле, якщо я не помиляюся, через пневмонію на тлі серцевої недостатності", - розповів мер.

Поховають активіста сьогодні - для цього Народна рада Коломиї виділила гроші.

За словами друга померлого - Віктора Позніка - Калиняк багато допомагав Майдану: і грошима, і товаром.

Нагадаємо, в середу ввечері депутат Київради від партії "УДАР" Олексій Давиденко заявив, що в ніч на 29 січня в 17 лікарню Києва з вулиці Грушевського доправили двох людей з вогнепальними пораненнями. Пізніше сайт програми "Факти" телеканалу ICTV з посиланням на джерело оприлюднив інформацію, що один із поранених помер. Однак сьогодні міліція спростувала смерть активіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram