ГоловнаСуспільствоПодії

Підраховано кількість щитів і шоломів, відібраних у силовиків

За весь час протистояння постраждали понад 600 співробітників міліції

Підраховано кількість щитів і шоломів, відібраних у силовиків
Фото: Макс Левин

У Головному управлінні внутрішніх військ МВС повідомили, що за час масових сутичок, починаючи з 1 грудня, розбито, пошкоджено, зірвано мітингувальниками 346 шоломів, близько 200 щитів, 150 бронежилетів, близько 300 комплектів для захисту рук і ніг, близько 30 гумових кийків.

Про це пише газета "Коммерсантъ Украина".

Окрім того, під час протистояння на вулиці Грушевського три автобуси, що належать військам, згоріли.

Найбільше силовики постраждали під час сутичок 1 грудня на вулиці Банковій і боїв на вулиці Грушевського, які почалися 19 січня і тривають досі. На вулиці Банковій тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримав 61 боєць ВВ, а внаслідок боїв на вулиці Грушевського 81 бійця госпіталізували з опіками, переломами, струсами головного мозку і отруєнням токсичними речовинами (мітингувальники відбирали в бійців протигази). Крім того, станом на 29 січня 153 бійців ВВ, які служать у Києві, госпіталізували із застудними захворюваннями.

Таким чином, загальні втрати внутрішніх військ становлять щонайменше 300 осіб. За даними МВС, усього з листопада 2013 року постраждали більш ніж 600 співробітників міліції. Крім того, три міліціонери загинули: двох застрелили в Києві і одного зарізали в Херсоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram