ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські юристи створили Комісію, яка розслідує порушення прав людини

Правозахисники візьмуться за відновлення прав активістів Євромайдану

Українські юристи створили Комісію, яка розслідує порушення прав людини
Фото: https://www.facebook.com/hrom.sektor.euromaidan

Провідні юристи України створили Комісію з розслідування порушень прав людини під час реалізації права на мирні зібрання, починаючи з 30 листопада 2013 року.

Про це сьогодні заявили засновники Комісії на прес-конференції в Національній спілці журналістів України, повідомляє Громадський сектор Євромайдану на своїй сторінці у "Фейсбук".

Комісія об'єднала 12 авторитетних юристів, а також правозахисників і колишніх політв'язнів. Головою Комісії став надзвичайний і повноважний посол України, суддя міжнародного трибуналу з питань колишньої Югославії Володимир Василенко. До складу також увійшли Березюк Олег, Шевчук Станіслав, Зісельс Йосип, Сверстюк Євген, Кисіль Василь, Козюбра Микола, Курдельчук Данило, Сірий Микола, Овсієнко Василь, Антонович Мирослава, Батрин Станіслав.

"З високим ступенем відповідальності перед народом України, висловлюючи глибоке занепокоєння станом дотримання в Україні прав і свобод людини, беручи до уваги соціально-політичну ситуацію, що складається в державі та необхідність термінового реагування, сьогодні, 27 січня 2014 року, в місті Києві, як повноважні учасники установчих зборів, спільно оголошуємо про створення Комісії з розслідування порушень прав людини в Україні на постійній основі", - йдеться в установчому документі Комісії.

Вона працюватиме у трьох основних напрямках - відновлення порушених прав громадян, інформаційно-роз'яснювальна робота, формування "Чорної Книги порушень прав людини в Україні". Над кожним з них працюватиме робоча група.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram