ГоловнаСуспільствоЖиття

У Севастопольському МВС розповіли, коли загонам дружинників можна застосовувати силу і спецзасоби

Громадські формування створили для охорони порядку

У МВС Севастополя роз'яснили, в яких випадках створені загони дружинників, залучені до охорони правопорядку, зможуть застосовувати заходи фізичного впливу та спеціальні засоби.

Як повідомляє МВС України в м. Севастополі, діяльність громадських формувань з охорони правопорядку регламентується Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державних кордонів» від 22.06.2000 р. Згідно з Конституцією України громадяни України мають право створювати громадські об'єднання для участі в охороні громадського порядку.

"Стаття 14 даного Закону визначає умови і порядок застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів", - йдеться в повідомленні.

Члени громадського формування з охорони громадського порядку під час спільного з працівниками органів внутрішніх справ виконання покладених на них завдань з охорони громадського порядку мають право застосувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби індивідуального захисту та самооборони, заряджені речовинами сльозогінної та подразнювальної дії у випадках і в порядку, передбачених законом. Порядок придбання, видачі громадським формуванням з охорони громадського порядку і державного кордону цих спеціальних засобів та їх зберігання визначається МВС України.

Члени громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, які мають дозвіл органів внутрішніх справ на придбання, зберігання і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозогінної та подразнювальної дії, мають право при виконанні своїх обов'язків спільно з працівниками органів внутрішніх справ застосовувати власні або видані цими об'єднаннями спеціальні засоби.

Членам громадського формування забороняється під час виконання своїх обов'язків з охорони громадського порядку використовувати холодну та вогнепальну зброю, в тому числі мисливську, яка, згідно з чинним законодавством, перебуває в їх особистому користуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram