ГоловнаСуспільствоПодії

Вісьмох "майданівців" звільнили від кримінальної відповідальності

Прокуратура звітує про виконання закону про декриміналізацію

Вісьмох "майданівців" звільнили від кримінальної відповідальності
Фото: kievskaya.com.ua

До 8 активістів застосовано норми нового закону про декриміналізацію учасників протестів проти влади в період з 21 листопада 2013 року по 26 грудня 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Шевченківський районний суд задовольнив 8 клопотань про звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які підозрювалися або вже були засуджені за злочини, пов'язані з акціями протесту в листопаді-грудні 2013 року", - сказано в повідомленні.

Прокуратура наполягає, що заходи кримінально-правового характеру були "правомірно і законно" застосовані до підозрюваних і засуджених у зв'язку із зазначеними подіями.

"Усі фігуранти кримінальних проваджень цілком обґрунтовано підозрювалися у скоєнні злочинів. Декому з них оголошено обвинувальний вирок. Водночас для недопущення подальшого розвитку та загострення конфліктної ситуації владою було прийнято гуманне рішення про звільнення від кримінальної відповідальності всіх учасників масових заворушень протягом вказаного в законі періоду. Тепер прокурори забезпечують утілення вимог закону на практиці. Це відбувається і шляхом подання клопотань у суди, і прийняттям самостійних рішень", - зазначають у прокуратурі.

Найближчим часом прокурори порушать питання перед судами про застосування закону до всіх, хто підпадає під його дію.

Нагадаємо, 27 січня прокуратура Києва повідомила, що закрила 35 кримінальних справ, які розслідувала протягом листопада-грудня 2013 року і які були пов'язані з акціями протесту. Тоді прокуратура повідомляла про трьох активістів, звільнених від кримінальної відповідальності за цим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram