ГоловнаСуспільствоЖиття

У Білорусі поховали Михайла Жизневського, накритого прапором УНСО

Батько активіста сумнівається, що влада знайде винних у вбивстві

У Білорусі поховали Михайла Жизневського, накритого прапором УНСО
Гроб с телом Михаила Жизневского несут в Михайловский собор в Киеве для отпевания
Фото: EPA/UPG

Увечері 28 січня у Білорусі поховали Михайла Жизневського - громадянина Білорусі, вбитого 22 січня в Києві на вулиці Грушевського під час сутичок активістів Євромайдану з силовиками.

Труну з тілом Жизневського доставили до місця поховання майже з восьмигодинним запізненням - о 19:45. Як пояснив батько загиблого, це було викликано складними погодними умовами в дорозі, затримкою на кордоні, а також заходами безпеки, які вживали українські друзі Жизневського, щоб уникнути переслідування з боку спецслужб. Крім того, в Києві було складно оформити документи на вивіз тіла, передає "Білоруський партизан".

Батько активіста висловив сумнів, що влада знайде винних у вбивстві. Він припускає, що сина вбив снайпер.

На похоронах були також мати і сестра Жизневського, представники громадянського суспільства та політичних партій, що прийшли з українськими та біло-червоно-білими прапорами, а також журналісти недержавних ЗМІ. Відспівування провів відомий православний священик Леонід Акалович. Перед похованням труну накрили біло-червоно-білим прапором.

Перед похованням труну відкрили, на покійному лежав прапор українського націоналістичного руху УНА-УНСО.

Нагадаємо, Михайло Жизневський загинув від наскрізного вогнепального поранення грудної клітини під час сутичок на вулиці Грушевського 22 січня. Того ж дня на Грушевського було вбито 20-річного громадянина України вірменського походження Сергія Нігояна.

26 січня Михайла Жизневського, білоруса та активіста УНА-УНСО, який загинув на вулиці Грушевського, відспівали у Михайлівському соборі Києва. Попрощатися з покійним прийшли кілька десятків тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram