ГоловнаСуспільствоЖиття

"Свобода" заявляє про розгром "Беркутом" медпункту на Грушевського

Один зі спецназівців вистрілив в одного з медиків, який намагався вивести постраждалого.

"Свобода" заявляє про розгром "Беркутом" медпункту на Грушевського
Фото: Макс Левин

Партія "Свобода" заявляє, що бійці спецпідрозділу "Беркут" розгромили медпункт учасників акції протесту, розташований на першому поверсі Національної академії наук на вулиці Грушевського в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес -служби партії.

"22 січня 2014 року на вул. Грушевського в Києві після другої атаки "Беркута", відтіснивши мітингувальників, 6 спецпризначенців зайшли у приміщення Червоного Хреста, де перебували медики і постраждалі. "Беркутівці" почали трощити вітрини. Далі вони кинули в приміщення кілька світлошумових гранат і пустили сльозогінний газ, після чого медики змушені були втікати, залишивши там усі медикаменти", - наголошено в повідомленні.

За даними партії, один з бійців "Беркута" вистрілив в одного з медиків, який намагався вивести постраждалого. "Спецпризначенець відкрив вогонь, незважаючи на те, що на медбраті була червона жилетка із символікою Червоного Хреста і він показав своє посвідчення", - наголошує "Свобода".

Потерпілий розповів, що в нього стріляли навмисно. "Спочатку він цілився мені в обличчя, однак, опустивши зброю, вистрілив у ногу. Звичайно, вони потім можуть сказати, що це випадково, але він дивився мені у вічі. Це було зроблено навмисно", - повідомив медик.

Від вибуху світлошумових гранат у приміщенні повилітали майже всі шиби з вікон і дверей.

Нагадаємо, 22 січня під час протистояння між активістами Євромайдану та правоохоронцями було застрелено двох учасників протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram