ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

За добу на Грушевського постраждали 1400 осіб, - медслужба Майдану

Люди бояться йти до лікарні

За добу на Грушевського постраждали 1400 осіб, - медслужба Майдану
архивное фото
Фото: EPA/UPG

За останню добу в сутичках із силовиками на вулиці Грушевського постраждали 1400 осіб.

Про це на прес-конференції у штабі опозиції повідомив координатор медичної служби Майдану Олег Мусій, інформує прес-служба "Батьківщини".

За словами Мусія, зараз на Майдані розгорнуто шість медичних пунктів, але найбільше звернень надходить у пункт, відкритий біля барикади на вул. Грушевського.

"За минулу добу в медичну службу і до мобільних бригад, які теж перебувають безпосередньо біля барикад, звернулися 1400 постраждалих. Характерна картина звернень: кульові поранення й осколкові поранення обличчя, ніг - це становить близько 80% усіх звернень", - сказав він.

Окрім того, додав Мусій, зараз спостерігають дуже негативну тенденцію співпраці медичної служби Майдану і державної медицини. За його словами, практично всі постраждалі відмовляються їхати в державні заклади охорони здоров'я, хоча попередньо така домовленість була.

"Тому що знаємо про непоодинокі факти втручання правоохоронних органів у діяльність медичних установ, які відбуваються на етапі передавання хворого зі "швидкої" безпосередньо до лікарні. Насправді, за всіма міжнародними нормами, втручання правоохоронних органів категорично заборонене. В Україні ми спостерігаємо страшну картину, коли невідомі особи, як правило, перевдягнені правоохоронці, просто в приймальних відділеннях забирають людей... Є випадки, коли виловлюють людей і відправляють у відділення міліції. Це неприйнятно", - зазначив він.

Мусій вважає, що на ці факти має негайно відреагувати Міністерство охорони здоров'я і міжнародна медична спільнота.

Нагадаємо, за відомостями МВС, по медичну допомогу звернулися 119 співробітників правоохоронних органів. Також були травмовані кілька журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram