ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти упіймали близько 10 "тітушок" і допитали в Будинку профспілок (додано ФОТО)

В одного з них - неповнолітнього - знайшли наркотик

Активісти Автомайдану відвели у Будинок профспілок п'ятьох "тітушок", яких удалося впіймати на Подолі. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Уночі 21 січня кілька загонів "тітушок" активізувалися в центрі Києва: на Подолі, біля Золотих воріт і біля Михайлівської площі. Активістам Автомайдану і киянам вдалося зафіксувати дії "спортсменів" і маршрути їхнього пересування.

"Тітушки" били скло автомобілів, вітрини та устрягали в бійки з активістами. Двоє спробували напасти на Віталія Кличка. У підсумку вони розповіли йому, що їхнє завдання - організовувати масові заворушення в Києві.

Автомайданівці знайшли кількох молодих людей у спортивній формі в продуктовому магазині на Подолі. Один з них розповів активістам, що йому заплатять 220 грн за ніч. Кільком удалося втекти від активістів через чорних вхід крамниці.

Тих п'ятьох, яких упіймали, відвели в Будинок профспілок. Одному - з раною біля ока - надають медичну допомогу, решту відвели до актової зали на другому поверсі. При цьому журналістів туди не пустили, сказали, що попрацюють з ними, вочевидь, допитають про подальші дії.

ДОПОВНЕННЯ: Упійманих "тітушок" уже не п'ятеро, а близько десяти. Декого, за повідомленням кореспондента LB.ua, спіймали на Подолі, інших - на Володимирській, вони громили машини. Зараз з усіма ними розмовляють Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Усім затриманим хлопцям журналісти ставили питання - більшість з них не з Києва, а з областей, приїхали до Києва на заробітки. За "мітинг" на Контрактовій площі 21 січня їм пообіцяли від 200 до 400 грн. В одного хлопця був молоток, в іншого - саморобний вибуховий пристрій, третьому дали биту. В одного з хлопців - неповнолітнього - виявили наркотик і курильний пристрій. "Дали, сказали "розслабся", - розповів хлопець.

Ніхто з приведених у Будинок профспілок нібито не бачив розбитих машин, їх запросили на звичайний мітинг.

Тільки один з 11 затриманих чоловіків заявив, що був із друзями на Подолі, приїхав до Києва на заробітки, працює охоронцем. За словами євромайдановців, він - керівник групи "спортсменів", але не зізнався в тому, що пов'язаний із "тітушками". Утім, у нього знайшли блокнот зі списком номерів телефонів і розрахунками, пов'язаними з тим, кому скільки потрібно заплатити. Чоловік заявив, що це по роботі, пов'язаній з охороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram