ГоловнаСуспільствоЖиття

На вулицю Грушевського підтягуються протестувальники та силовики (онлайн-трансляція)

Поки що особливої активності з обох боків не помічено.

На вулиці Грушевського в Києві, біля стадіону "Динамо", почали збиратися люди.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: стоп-кадр онлайн-трансляції

Фото: принт-скрін з відео

Наразі активістів кілька тисяч, переважно представники чоловічої статі. Більшість із них у захисному екіпіруванні - в масках, із закритими обличчями, озброєні палицями. Поки що вони безладно рухаються по периметру. Організованості в діях не помітно.

Водночас найближча до силовиків група людей далі жбурляє в них каміння і пляшки із пальною сумішшю.

Зазначимо, що силовики також підтягуються до епіцентру подій. Жодної активності серед них не помічено. Вони утримують вулицю Грушевського перекритою, вишикувавшись у три-чотири лави.

Нагадаємо,19 січня у Києві пройшло чергове народне віче, після якого радикально налаштована частина демонстрантів вирушила в бік урядового кварталу. Основні  заворушення розгорнулися в районі вулиці Грушевського та стадіону "Динамо". Протестувальники закидали міліціонерів камінням і пляшками із запальною сумішшю. Правоохоронні органи застосували проти громадян світлошумові гранати, гумові кулі і водомети, незважаючи на мінусову температуру. Учасникам заворушень вдалося повністю спалити чотири міліцейських автобуси і дві вантажівки. За даними МВС, до лікарень доставлено 49 правоохоронців. Потерпілі з боку демонстрантів також обчислюються десятками, якщо не сотнями. Вони, щоправда, звертаються до лікарень лише за виняткової потреби, побоюючись арешту.

Загалом обстановка до ранку понеділка відносно заспокоїлася. Демонстранти здійснюють поодинокі вилазки, закидаючи міліцію тротуарною плиткою і петардами. У відповідь правоохоронці застосовують шумові гранати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram