ГоловнаСуспільствоПодії

Силовики підійшли впритул до барикади протестувальників на Грушевського (он-лайн-трансляція)

Протистояння триває другу добу

Співробітники міліції впритул підійшли до барикади активістів на вулиці Грушевського. До цього кілька годин поспіль за 50 метрів від неї силовики, захищаючись щитами, тримали оборону, періодично перекидаючи на бік протестувальників каміння та коктейлі Молотова, якими ті закидають міліцію.

Фото: EPA/UPG

Фото: принт-скрін з відео

Тепер "Беркут" підійшов ближче та застосував сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Фото: EPA/UPG

Фото: принт-скрін з відео

Активісти змушені були трохи відступити. Силовики продовжують просуватися вперед.

Нагадаємо, вдень 19 січня в Києві відбулося чергове народне віче, після якого радикально налаштована частина демонстрантів рушила в бік урядового кварталу. Основні заворушення розгорнулися в районі вулиці Грушевського і стадіону «Динамо». Протестувальники закидували міліціонерів камінням і пляшками із запальною сумішшю. Правоохоронні органи застосували проти громадян світлошумові гранати, гумові кулі та водомети, незважаючи на мінусову температуру. Учасникам заворушень вдалося повністю спалити чотири міліцейські автобуси та дві вантажівки. За даними МВС, в лікарні доставлено 49 правоохоронців. Постраждалі з боку демонстрантів також обчислюються десятками, якщо не сотнями. Вони, правда, звертаються до лікарень лише у разі нагальної потреби, побоюючись арешту.

У цілому, обстановка до ранку понеділка дещо заспокоїлася. Демонстранти роблять окремі вилазки, закидаючи міліцію тротуарною плиткою та петардами. У відповідь правоохоронці застосовують шумові гранати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram