ГоловнаСуспільствоЖиття

Українець офіційно зажадав супроводу ДАІ для поїздки в лазню

У країні набув чинності закон Колесніченка-Олійника

Українець офіційно зажадав супроводу ДАІ для поїздки в лазню
Фото: Сергей Каплин

Мешканець Хмельниччини звернувся до правоохоронців з вимогою забезпечити на практиці дотримання нових законів про реєстрацію в ДАІ автоколон із понад п'яти машин.

Чоловік написав заяву в міліцію, у якій повідомив про намір відпочити з друзями в лазні і просив МВС належно охороняти при цьому громадський порядок, повідомляє ТСН.

Повідомлення адресовано начальникові Нетішинського міського відділення МВС, підполковнику Романові Гаврилюку. Копії передано місцевому управлінню СБУ та міській раді.

"Шановний пане підполковнику, по п'ятницях о 17:15 я, Рижук Сергій Олексійович, зі своїми друзями приймаю бальнеологічні процедури в с. Коломиї (Славутський р-н ). До місця призначення ми доїжджаємо організованою автоколоною на більш ніж 5 (п'яти) власних автомобілях. У контексті прийнятих 16 січня 2014 року Верховною Радою законів вважаю за необхідне просити Вас забезпечити супровід нашої автоколони спецавтомобілями з увімкненими спецсигналами", - йдеться у документі.

"У зв'язку з тим, що в бальнеологічних процедурах передбачається участь понад 10 осіб, що автоматично підпадає під класифікацію "масовий захід", просимо забезпечити громадський порядок", - просить автор заяви. Рижук також письмово зазначив, що для зручності правоохоронців забезпечить виїзд автоколони від міського відділу міліції.

Рижук повідомив, що в канцелярії довго вчитувались у зміст заяви, але все ж таки зареєстрували документ.

Також Рижук повідомив, що реакція правоохоронців спочатку була негативною. "За 20-30 хвилин передзвонив на мій мобільний заступник начальника міліції. Спочатку запитав, навіщо нам для супроводу до лазні міліцейські спецавтомобілі з проблисковими вогнями, згодом опустився до рівня погроз, мовляв, спробуйте провести, подивимося, подивимося".

Коли ж о зазначеній порі учасники автоколони зібралися біля міліції, у супроводі їм ввічливо відмовили. "Черговий був у шоці, на що я його запевнив, що начальник міліції в курсі, бо вдень ми занесли повідомлення. Викликали начальника ДАІ. Навколо всі мало не луснули від сміху, але черговий і начальник ДАІ не сміялись. У кабінеті начальник ДАІ пояснив, що про закон чув, але інструкцій щодо його виконання ще не отримав. Тому ми можемо вільно їхати", - повідомив Рижук.

Нагадаємо, у п'ятницю, 17 січня, стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, зокрема і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника і Вадима Колесніченка.

Згідно з одним із пунктів закону, за рух у колоні з більш ніж п'яти автомобілів і без узгодження з ДАІ максимальне покарання - позбавлення прав на два роки, вилучення машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram