ГоловнаСуспільствоОсвіта

Відомство Табачника припинило інспекцію КНУ після протесту студентів

У міністерстві зазначили, що комісію створили на прохання самих студентів.

Відомство Табачника припинило інспекцію КНУ після протесту студентів
Фото: Макс Левин

Держінспекція навчальних закладів вирішила припинити інспекцію організації та проведення зимової сесії в Київському нацуніверситеті ім. Шевченка після оголошення студентами акції голодування.

Про це повідомили у прес-службі Міносвіти.

У відомстві Табачника заявили , що спільну з МВС і Мін'юстом комісію створили на прохання самих студентів - учасників протестів, за зверненням Студентської координаційної ради.

Ця комісія попросила Держінспекцію навчальних закладів вивчити "стан організації та проведення зимової сесії" .

"На сьогодні ДІНЗ завершила роботу в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка", - заявили в Міносвіти.

Водночас голова профільного комітету ВР Лілія Гриневич повідомила, що у зв'язку з припиненням інспекції студенти виріши відмовитися від голодування, повідомляє "Українська правда".

Вона розповіла, що інспектори приходять на іспити, збирають списки студентів, журнали успішності і відвідування, щоб з'ясувати, хто пропускав заняття під час акцій протесту.

Студенти та викладачі розцінюють це як тиск.

Як відомо, у середу студенти Інституту журналістики КНУ оголосили про початок безстрокового голодування через "позапланову перевірку" університету, яку студенти розцінили як тиск на учасників Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram