ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура думає, що суд тягне зі справою Індила

20-річний студент помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва в травні 2010 року.

Прокуратура думає, що суд тягне зі справою Індила
Фото: tsn.ua

Прокуратура Києва має намір оскаржити рішення Деснянського райсуду, який відправив кримінальну справу про загибель Ігоря Індила на дорозслідування.

У прокуратурі Києва повідомили, що суд прийняв таке рішення вчора, 29 жовтня. За словами державного обвинувача у справі Наталії Семи, прокуратура вже виконала всі необхідні слідчі дії ще під час минулого дорозслідування.

"

Ми не згодні з таким рішенням суду, оскільки при дорозслідуванні справи виконано необхідні слідчі дії, зазначені Апеляційним судом", - сказала Сема.

Як повідомляли, в травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент Ігор Індило.

5 січня 2012 року суддя Деснянського райсуду столиці оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера Сергія Приходька, відповідно до якого засудив його за ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим терміном на 2 роки, а також позбавив його права протягом 2 років обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади.

12 січня адвокат Олександр Заруцький оскаржив в Апеляційному суді Києва рішення Деснянського райсуду столиці. При цьому адвокат висловив надію, що подану ним скаргу буде розглянуто протягом найближчих трьох місяців разом з поданою наприкінці минулого року скаргою на рішення суду першої інстанції, яким було амністовано іншого співробітника міліції, котрий проходив у справі Індила.

14 травня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу захисту Індила на необ'єктивність вироку Деснянського райсуду Києва стосовно колишніх співробітників міліції і відправив справу на додаткове розслідування в Деснянську районну прокуратуру столиці.

Крім того, рішенням Апеляційного суду скасовано вирок Приходьку, якого було засуджено до 5 років позбавлення волі (умовно), і вирок суду першої інстанції, за яким Коваленка було амністовано. Їм обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У травні в прокуратурі Києва висловили намір всебічно провести додаткове розслідування причин та обставин смерті студента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram