ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" відкрила новий пішохідний міст на станції Лозова

Раніше він був із дерев'яним настилом.

"Укрзалізниця" відкрила новий пішохідний міст на станції Лозова
Фото: sannews.com.ua

На станції Лозова в Харківській області урочисто відкрили новий пішохідний міст через вісімнадцять залізничних колій станції, який з'єднує дві частини міста.

Як повідомляє прес-центр "Укрзалізниці", донедавна для пішохідного сполучення між двома частинами міста Лозова, а також для виходу на платформи і до вокзалу служив міст із дерев'яним настилом, побудований іще 1954 року зі старих рейок і швелерів. При цьому для певних категорій населення, наприклад, людей з обмеженими фізичними можливостями, він був практично нездоланною перешкодою.

Відео про будівництво моста можна подивитися на YouTube-каналі "Укрзалізниці", фотозвіт можна подивитися на сторінці "Укрзалізниці" в facebook.

"У переддень Нового року, коли відкрили реконструйований Південною залізницею автодорожній міст, ми пообіцяли, що вже до 1 листопада 2012 року місто Лозова отримає новий пішохідний міст через залізничні колії", - сказав під час відкриття новобудови начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. - Свого слова ми дотрималися. Для жителів міста Лозова побудовано красивий і сучасний пішохідний міст".

По новому мосту жителі та гості Лозової можуть вийти на посадочні платформи, до вокзалу, а також у напрямку центру міста та району Авіловка.

Для людей, яким важко підніматися і спускатися сходами, передбачено шість ліфтів німецького виробництва. Три з них буде встановлено до грудня, решта почнуть працювати в січні. Над пішохідною зоною моста і сходами зведено покрівлю. Для темного часу доби передбачено штучне освітлення.

Під час відкриття нового мосту мер Лозової Сергій Степанов подякував колективу Південної залізниці за прекрасну споруду, яка, за його словами, вже стала "візитною карткою" міста.

Нагадаємо, будівництво пішохідного мосту на станції Лозова розпочали в травні 2012 року. Довжина мосту - майже 179 метрів, сумарна довжина, враховуючи всі сходи - 340 метрів. Гарантійний термін експлуатації нового моста становить сто років. Раніше схожі мости було зведено на станціях Люботин і Полтава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram