ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області невідомі осквернили військові поховання

Розкопано п'ять похоронних ям.

У Львівській області невідомі осквернили військові поховання
Фото: mediaua.com.ua

У Львівській області в селі Орява невідомі осквернили кілька десятків місцевих поховань. Про це повідомив голова Товариства пошуку жертв війни Пам'ять Любомир Горбач.

"Неподалік від села Орява і Козьова що в Сколівському районі, на військовому кладовищі часів Першої Світової війни ми виявили жорстоко розграбовані поховання: біля розритих могил лежать фрагменти одягу, взуття воїнів і фрагменти людських скелетів. Таким чином, розкопано п'ять похоронних ям. Ми припускаємо, що в кожній такій ямі могло бути по два-три людські останки", - заявив він.

За його словами, могили могли зруйнувати чорні копачі, які шукають цінності. Однак Горбач зазначив, що зараз такі розкопки стали особливо зухвалими. Він розповів, що якщо раніше чорний копач зустрічав людські останки, то їх обов'язково закопували, а над могилою ставили хрест або ж повідомляли про знахідку.

Варто відзначити, що в цих випадках невідомі навіть не присипали тіла землею, залишивши їх просто на поверхні. У товаристві закликали органи місцевого самоврядування та правоохоронців звертати увагу на такі випадки з метою припинення таких набігів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram