ГоловнаСуспільствоЖиття

Як у Києві готуються відкривати нову станцію метро

Саме напередодні виборів чиновники отримають відмінний привід попіаритися.

Фото: Макс Левін

Завтра, 25 жовтня, в Києві відкриють нову станцію метро в Голосіївському районі - "Іподром". LB.ua побував на місці менш ніж за добу до офіційного відкриття.

Нова станція матиме три виходи. Один вестиме власне до Київському іподрому, а також житлового масиву "Теремки-2". Тут, утім, нічого цікавого наразі немає, тільки сам вихід під скляним накриттям і невеликий майданчик, на який робітники кладуть асфальт.

Інший вихід розташовано просто біля автостанції "Південна". Під час будівництва метро її будівля потріскалася і перекосилася, але все вже встигли відремонтувати. Тож до завтрашнього приїзду прем'єра - а саме він буде офіційно відкривати станцію (нагадаємо, робити це він буде за два дні до виборів, у ранзі першого номера списку Партії регіонів) - усе буде красиво.

Правда, дорогою від виходу з нового метро до оновленої автостанції пасажирам доведеться проходити старий вуличний туалет системи "дірка в підлозі". Його теж оновили - будівлю зовні обшили вагонкою.

Буквально за ніч біля нової станції виросли квіти і навіть дерева.

Поруч наразі красується болото - поле зораної землі просто над вестибюлем станції. Але робітники стверджують, що вже до вечора тут буде газон. Можливо, він починає рости вже, поки LB.ua публікує цей матеріал.

Біля другого виходу з метро лежить великий пластиковий футбольний м'яч. Його призначення наразі незрозуміле (Євро ж минуло), а робітники використовують його як барабан.

Третій вихід із метро розташований просто біля дельфінарію. Нагадаємо, дельфіни - це тварини, дуже чутливі до вібрацій.

Між другим і третім виходами - великий заасфальтований майданчик, що повинен перетворитися на парковку. Наразі там укладають верхні шари асфальтного покриття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram