ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновників хочуть штрафувати за повільність

За порушення правил на чиновників чекає штраф близько 750 гривень

Чиновників хочуть штрафувати за повільність
Фото: http://versia.ru

Міністерство економічного розвитку та торгівлі підготувало законопроект, згідно з яким чиновників штрафуватимуть за тяганину.

Згідно з документом, чиновник, якого вперше викрили в порушенні правил надання адмінпослуг, заплатить штраф у розмірі до 750 грн. У разі повторного порушення, штраф збільшиться до 1190 грн. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

Передбачають, що закон доповнить Кодекс про адміністративні правопорушення статтею про введення відповідальності за порушення порядку надання адміністративних послуг.

Згідно з цією статтею, за несвоєчасне оповіщення про відмову в наданні адміністративних послуг, порушення термінів їх надання, безпідставну відмову або стягнення плати за них, а також за надання адміністративних послуг за межами відповідних приміщень передбачено штраф у розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 750 грн).

Якщо протягом року чиновник знову вчинить подібне порушення, то йому доведеться заплатити від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів (від 750 до 1190 грн). "Законопроектом також пропонують надати право складати протоколи про порушення представникам Антимонопольного комітету або адміністраторам центрів надання адмінпослуг", - повідомили в міністерстві. Слід зазначити, що цей документ буде проходити громадське обговорення протягом місяця, після чого в доопрацьованому вигляді його передадуть у Кабінет Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram