ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області готують миротворців для місії в Конго

Сертифікація українського миротворчого підрозділу запланована з 29 жовтня по 3 листопада.

У Львівській області готують миротворців для місії в Конго
Фото: novostiua.net

На Львівщині триває бойові збори особового складу другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України до виконання завдань у складі сил Мисії ООН в Демократичній Республіці Конго. Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

З 22 жовтня 2012 року екіпажі вертольотів Мі-24 приступили до льотних завдань з пілотування в гірській місцевості, а також на висотах, близьких до максимальних. Під час польотів здійснюється обов'язкова перевірка техніки пілотування, навігації та бойового застосування, пілоти готуються до польотів вночі в простих і вдень у складних метеоумовах.

"Протягом цього тижня під час льотної підготовки заплановано чотири льотні зміни, під час яких екіпажі на вертольотах Мі-24 виконуватимуть льотні завдання на висоті близько трьох тисяч метрів", - повідомив начальник армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Володимир Пастухов.

Особлива увага під час занять приділяється якісній підготовці особового складу до виконання миротворчих завдань в особливих кліматичних умовах, дотриманню заходів безпеки на Африканському континенті. Льотно-підйомний склад повинен бути готовий до ведення повітряної розвідки, здійснення повітряного патрулювання та спостереження, надання сприяння в гуманітарній допомозі та економічній діяльності, евакуації повітрям поранених, хворих та біженців, виконання пошуково-рятувальних робіт, перевезення особливо важливих персон, керівного персоналу Місії ООН, вантажів та особового складу, а також охорони вразливих небезпечних об'єктів і самооборони.

Військовослужбовці підрозділів забезпечення цього тижня виконають низку вогневих вправ в рамках занять з вогневої підготовки на базі Центру миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Крім того, весь особовий склад 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України пройде заключний медичний огляд.

Сертифікація українського миротворчого підрозділу запланована з 29 жовтня по 3 листопада.

Близько 70% кандидатів на посади в 18-му окремому вертолітному загоні Збройних Сил України наступної ротації вже мають досвід участі у миротворчих місіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram