ГоловнаСуспільствоЖиття

Чверть українських будинків досі не підключені до тепла

Через теплу погоду наразі не почався обігрів Півдня України.

Чверть українських будинків досі не підключені до тепла
Фото: timer.od.ua

В Україні станом на 23 жовтня підключені до теплопостачання 75,5% житлових будинків, повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За даними обласних державних адміністрацій, в країні запущені в роботу 87% котелень, підключено до теплопостачання 89% дитячих і 88% навчальних, а також понад 86% медичних установ. За минулу добу введено в роботу 774 котелень, до теплопостачання підключено 1805 житлових будинків і 1838 об'єктів соціальної сфери. Зокрема, у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Рівненській, Сумській та Чернігівській областях включені в роботу всі 100% котелень, тепло отримують усі 100% житлових будинків та об'єктів соціальної сфери.

Попереджаю всіх, щоб потім ніхто не ображався, якщо хоча б один дитячий садок, школа чи лікарня виявляться без тепла, то керівники, які за цю ділянку відповідають, будуть звільнені з роботи без зайвих розмов

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Також показники підключення до тепла на рівні 98 - 100% мають Вінницька, Житомирська, Полтавська, Тернопільська, Харківська області, а також Київ (не підключені 2 котельні, 111 житлових будинків і 4 лікарні).

Крім того, всі об'єкти соціальної сфери обігріваються в Івано-Франківській, Київській, Львівській (за винятком 32 навчальних закладів) та Хмельницькій (за винятком 1 дошкільної установи і 1 школи) областях.

Через теплу погоду наразі не починався обігрів на півдні України - в Запорізькій, Одеській, Херсонській областях, а також в АР Крим та Севастополі. Однак системи заповнені теплоносієм і готові до подачі тепла в будь-який момент, повідомили в Мінрегіоні.

Нагадаємо, на 22 жовтня в Україні підключено до теплопостачання 74,2% житлових будинків, запущені в роботу 83,9% котелень, підключено до теплопостачання 85% дитячих і навчальних, а також понад 80% медичних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram