ГоловнаСуспільствоЖиття

ДАІ перевірить перевізників на готовність до зими

Під час заходів проведуть інструктажі з перевізниками і водіями.

ДАІ перевірить перевізників на готовність до зими
Фото: Макс Левин

Для підвищення безпеки пасажирських перевезень ДАІ України спільно з представниками Укртрансінспекції з 22 жовтня по 12 листопада проведе комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті "Перевізник. Зима - 2012".

У цей час відбудуться перевірки підприємств і суб'єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особливу увагу приділятимуть підготовці автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміні шин на зимові, справності приладів обігріву скла і салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів і проведенню обов'язкового медичного огляду водіїв.

Протягом заходів проведуть інструктажі з перевізниками та водіями щодо дотримання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень і особливостей експлуатації рухомого складу осінньо-зимової пори.

Також буде здійснюватися посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, передусім за дотриманням швидкісних режимів, за перевезенням пасажирів понад установлену кількість, порушенням вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки та стоянки тощо

Зважаючи на численні факти дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв автобусів, які здійснюють нерегулярні перевезення, працівники ДАІ та фахівці Укртрансінспекції приділять значну увагу дотриманню вимог безпеки під час руху автобусів нічної пори, у тому числі під час перевезення на замовлення, перевірять наявність двох водіїв на маршруті протяжністю понад 500 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram