ГоловнаСуспільствоЖиття

Серед нелегалів в Україні найбільше молдаван, грузинів та афганців

У цьому році з країни депортували в добровільному та примусовому порядку 60% загальної кількості іноземних громадян.

Серед нелегалів в Україні найбільше молдаван, грузинів та афганців
Фото: http://ukranews.com

Громадяни Молдови, Грузії та Афганістану очолюють список нелегальних мігрантів, затриманих за незаконне перетинання державного кордону.

Про це повідомив заступник директора Департаменту оперативної діяльності генерал-майор Олександр Бондаренко, пише "Укрінформ".

"Більшість нелегальних мігрантів, затриманих за незаконне перетинання державного кордону, порушення правил перебування іноземців в Україні й інші правопорушення становили громадяни Молдови, Грузії, Афганістану. За ними йдуть представники Сомалі, Росії, Киргизстану, Узбекистану, Вірменії, Таджикистану, Азербайджану й інші", - зазначив Бондаренко.

За його словами, прикордонним відомствам суміжних країн 2011 року було передано 678 осіб: за угодою про реадмісію з ЄС 82 особи і за двосторонніми угодами з Республікою Молдова, Російською Федерацією та Республікою Білорусь - 596 осіб. Цьогоріч за межі України в добровільному і примусовому порядку було виселено 385 осіб або 60% загальної кількості затриманих іноземних громадян.

Бондаренко зауважив, що "найвразливішим" у цьому плані є російський кордон. Більшість мігрантів не пропущено в пунктах пропуску саме на російській ділянці кордону - 51% загальної кількості потенційних нелегальних мігрантів.

На думку представника ДПСУ, щоб змінити ситуацію на краще, потрібно узгодити дії державних структур у проведенні візової та міграційної політики на державному кордоні. "Більш ретельно контролювати іноземців, які в'їхали та перебувають на території України, і тих, хто перебуває в процесі отримання статусу біженця. Потребує коректив і процедура видворення та здійснення контролю за іноземцями, щодо яких прийнято рішення про видворення з території України в добровільному порядку", - додав Бондаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram