ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці скуповують нерухомість у Маямі

Як відзначають ріелтори, процедура покупки квартири в штаті проста.

Українці скуповують нерухомість у Маямі

В останні роки українці відкрили для себе Маямі - вони приїжджають сюди народжувати, скуповувати нерухомість і відкривати ресторани, заправки та автомайстерні.

Українці разом із росіянами займають сьоме місце серед іноземців за частотою покупок нерухомості в Маямі. У цій справі слов'яни поступаються тільки вихідцям із країн Південної Америки. Таку активність експерти пов'язують з тим, що після кризи-2008 нерухомість у регіоні подешевшала. Крім того, в Маямі приємний клімат, океан і значна частка російськомовного населення.

"Люди, які купили квартиру кілька років тому, вже отримали свої дивіденди. І ціни будуть іще рости", - зазначають ріелтори. За даними американських експертів, у Маямі вартість житла за десять років виростає на 100%.

При цьому українців цікавить усе - від двокімнатних квартир із ремонтом, меблями і технікою за ціною 130 тис. дол. до найдорожчих апартаментів в елітних комплексах на узбережжі.

Як стверджують ріелтори, процедура покупки квартири в Маямі проста. Єдиний нюанс - гроші з офшорів не приймають.

Не соромляться українці брати кредити в місцевих банках на купівлю житла, для чого потрібна лише довідка про доходи.

Особливим напрямом інвестування українців є і ресторанний бізнес. Цей вид - один із найприбутковіших, він приносить близько 30% річних.

Іншою популярною послугою серед українців, які прагнуть у США, є можливість без проблем для здоров'я народити дитину.

Як правило, в клініки їдуть забезпечені жінки, які багато часу проводять за кордоном. У цьому сенсі Маямі - ідеальне місце. Тут немає різких перепадів температури.

Загалом же пологи розтягуються на три-чотири місяці. Жодних дозволів не потрібно, тільки чинна американська віза, за якою можна перебувати в країні до півроку.

Так, пологи в непоганій клініці Маямі обійдуться мінімум у три тисячі доларів. Для порівняння: та сама процедура в провідній київській клініці "Ісіда" коштує щонайменше 4,4 тис. дол., а в звичайному пологовому будинку - від 1 тис. дол.

Одна з фірм, яка спеціалізується на пологах у США, бере за мінімальний пакет послуг 19,9 тис. дол., і 49,9 тис. - за пологи в найкращих клініках Маямі, а також цілодобова присутність поруч із вагітною водія і помічниці.

Експерти впевнені, що кількість співвітчизників у Маямі буде тільки збільшуватися. Пов'язано це багато в чому з погіршенням політичної та економічної ситуації на їхній батьківщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram