ГоловнаСуспільствоЖиття

Співробітники "Артеку" вимагають звільнити гендиректорку

Керівництво табору звинувачують у зловживаннях.

Співробітники "Артеку" вимагають звільнити гендиректорку

Співробітники МДЦ "Артек" вимагають від влади України усунути з посади нинішню генеральну директорку "Артеку" Олену Піддубну у зв'язку зі зловживаннями на займаній посаді.

Про це вони заявили на прес-конференції в Києві.

Співробітники також вимагають провести відкритий конкурс на заміщення посади гендиректора. Крім того, вони хочуть затвердити міжнародну наглядову раду "Артека" у складі "артеківців" різних країн і поколінь як орган контролю громадськості за всіма аспектами діяльності табору.

Як розповів лідер неформальної міжнародної спільноти "Артек" Ігор Степанов, на території табору відбувається приватне будівництво. За його словами, на сесію Гурзуфської селищної ради винесено питання про відчуження частини земель. "Найголовніша проблема - це те, що під загрозою земля, цілісність табору. На території триває незаконне будівництво, будівлі, призначені для використання суто на потреби "Артека", віддають "лівим" фірмам, реконструюють під торговельні заклади", - сказав він.

Керівник режисерсько-постановочної групи продюсерської служби МДЦ "Артек" Тетяна Чайковська заявила, що дітей, які відпочивають в "Артеку", погано годують. "Вони залишаються голодними, недоглянутими і невдоволеними відпочинком", - сказала вона.

За словами Тетяни Чайковської, якість педагогічних програм у таборі знижується, кількість гуртків зменшується, багатьох традиційних фестивалів не проводять.

Вона також зазначила, що в їдальнях видають протерміновані продукти харчування в індивідуальних упаковках, а самі харчі  закуповують за завищеними цінами. Крім того, Тетяна Чайковська розповіла, що прогулянкові катери "Артеку" перевозять сторонніх, автотранспорт і структурні підрозділи використовують для забезпечення заходів приватного характеру, весіль, днів народжень.

"День народження Президента України Віктора Януковича було також забезпечено за участю міжнародного дитячого центру. Близько 30 красивих представницьких автобусів залучили до цього заходу, хоча, за офіційними паперами, вони проводили екскурсії для дітей", - повідомила вона.

Тетяна Чайковська також зазначила, що, попри нестачу службового житла для співробітників, перший поверх гуртожитку "Кипарисне" переобладнано під супермаркет.

"Спеціалісти з вищою освітою та досвідом роботи просто не мають бажання приїжджати в "Артек", тому що вони чудово розуміють, у яких умовах житимуть", - додала вона.

За словами Тетяни Чайковської, у вихідні через особливості графіка вожатих діти залишаються фактично без нагляду. "У вожатих п'ятиденний робочий тиждень - по вісім годин на день, отже, в суботу та неділю вони всі офіційно вихідні, діти собі по собі", - сказала Тетяна Чайковська.

Художній керівник дитячого табору "Річковий" МДЦ "Артек" Ірина Суліковська і собі зазначила, що в гуртожитках "Артеку" мешкають люди, які не пов'язані жодними трудовими відносинами з дитячим центром. "Доходить до такого абсурду, коли постійні співробітники "Артеку", не маючи житла, змушені за плату винаймати в цих людей житло", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram