ГоловнаСуспільствоЖиття

У Полтавській області хакера засудили до трьох років

Установлено, що зловмисник замінював оригінальні номери абонентів.

У Полтавській області хакера засудили до трьох років

У Полтавській області хакера, який втрутився в роботу одного з українських операторів мобільного зв'язку, засуджено до трьох років позбавлення волі.

Як повідомили в прес-службі облуправління СБУ, вирок Київського районного суду Полтави у кримінальній справі, порушеній слідчим відділом УСБУ в Полтавській області проти мешканця Полтави, який несанкціоновано втрутився в роботу мережі міжнародного мобільного телефонного електрозв'язку одного з українських операторів, набув чинності цього тижня.

Згідно з повідомленням, установлено, що зловмисник придбав відповідне телекомунікаційне обладнання (електронно-обчислювальну техніку, маршрутизатори, мобільні термінали, GSМ-шлюзи і т.ін.) і здійснював заміну оригінальних номерів абонентів, які телефонували з іншої країни, на телефонні номери, що належали до номерної ємності українського оператора мобільного зв'язку, від якого телефонний дзвінок спрямовувався абонентам у межах України.

Протиправні дії хакера порушили встановлений порядок маршрутизації, підробили та спотворили процес обробки інформації мережі міжнародного мобільного телефонного електрозв'язку українського оператора. Оператору завдано збитків на суму понад 72 тис. гривень.

Згідно з вироком суду, обвинуваченого громадянина України визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 361 КК України (незаконне втручання в роботу автоматизованих електронно-обчислювальних машин, їх систем чи комп'ютерних мереж) і засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю у сфері інформаційних технологій строком на 2 роки з конфіскацією засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram