ГоловнаСуспільствоЖиття

Марш слави УПА на Луганщині завершився колотнечею з комуністами

14 жовтня по всій Україні відбулися політичні акції прихильників і супротивників Української повстанської армії.

Марш слави УПА на Луганщині завершився колотнечею з комуністами

У Стаханові Луганської області марш слави на честь 70-річчя створення Української повстанської армії завершився колотнечею з комуністами.

Марш було зірвано на половині шляху учасниками мітингу, який проходив у районі міськвиконкому біля пам'ятника загиблим воїнам і Вічного вогню.

За словами організаторів маршу, в мітингу, зокрема, брали участь люди з символікою КПУ, Юрія Фурмана, Сергія Шахова та козаки.

Мітингувальники перекрили шлях учасникам маршу, після чого виник конфлікт. Декілька людей отримали тілесні ушкодження.

"На півдорозі нас зустріли осіб із 200, враховуючи, що нас було 20-25 осіб, і почалося просто побиття при потуранні співробітників міліції. Хоча треба їм віддати належне, вони трошки обгородили це все. Але, тим не менш, жодних дій для затримання правопорушників не зробили. З натовпу вистрибували люди, ламали прапори, кидали їх під ноги, завдавали учасникам ударів: один 4 удари в голову отримав", - розповів один з організаторів маршу УПА Олександр.

Він також наголосив, що нічого не має проти мітингу комуністів, але не схвалює дії представників влади, які знали маршрут учасників маршу слави УПА і дозволили на ньому мітинг комуністів - людей із діаметрально протилежними настроями.

14 жовтня по всій Україні відбулися політичні акції прихильників і супротивників Української повстанської армії. Найбільш велелюдну ходу праві політичні сили зібрали в Києві. Приблизно в мітингу біля пам'ятника Тарасу Шевченку і "Марші боротьби", приуроченому 70-річчю створення УПА, взяло участь близько 4-х тисяч осіб. Не рахуючи димового шоу, влаштованого під час маршу УПА, і спалення "ворожих" стягів, ніяких серйозних конфліктів не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram