ГоловнаСуспільствоОсвіта

На українських школярах тестують спецметодики навчання

Нетрадиційні програми вже розробляють і для старшокласників.

На українських школярах тестують спецметодики навчання

Міносвіти погодилося на експеримент із введення в школах чотирьох методик навчання: Монтессорі, Вальдорфської, "Інтелект України" та "Росток".

Із такою ініціативою ще раніше виступили батьки учнів.

Загалом унікальних шкіл в Україні чотири - по одній у Києві, Одесі, Кривому Розі та Дніпропетровську.

Зокрема, "вальдорфська" школа вже випустила своїх випускників, підготовкою яких задоволені контролери. "Вони вчаться на бюджеті, пишуть зовнішнє тестування на високому рівні, але при цьому, займаючись математикою, вони грають на трьох музичних інструментах, малюють за допомогою різних технік", - наголошено в сюжеті.

Задоволені і методикою "Інтелект України", розробленою харківським педагогом, що розрахована на обдарованих дітей, які мають схильність до гуманітарних наук. "Вони оволоділи букварем за місяць, у другому класі читають норму четвертого. А ще в них є предмет "Еврика", завдання якого часто не вирішать навіть батьки", - додає один із вчителів.

Щодо методики "Росток", яку теж розробив український педагог, то за нею вчитель тільки ставить завдання, а учні самостійно шукають шляхи його реалізації.

Не менш цікава і методика Монтессорі, метою якої є створити таке середовище, де дитині хотілося б проявляти свої здібності. Уроки вільної роботи проходять у класах за повної тиші.

При цьому педагоги не планують зупинятися тільки на цьому. Нетрадиційні програми вже розробляють і для старшокласників, але на початку змиритися з жорсткими правилами стандартної освіти після того, як тобі дозволяли на уроках співати та лежати, буде важко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram