ГоловнаСуспільствоПодії

Нападника на військову частину засуджено до довічного ув'язнення

Адвокат обвинуваченого вважає, що вирок дуже суворий.

Нападника на військову частину засуджено до довічного ув'язнення
Фото: strah-pravda.ru

Нападника на караул військової частини в Харкові Сергія Руденка засудили до довічного ув'язнення.

Вирок виніс Дзержинський районний суд Харкова в понеділок, 15 жовтня, повідомляє sq.com.ua

Колегія суддів визнала Руденка винуватим за ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.3 ст.262 (розкрадання зброї), п. 6, 8, 12, ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч. 1, 2 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю). Суд також постановив стягнути з Руденка 1 млн.грн. на користь матері загиблого солдата Лариси Березюк і по 100 тис.грн. на користь постраждалих військовослужбовців Олега Гуріна та Ігоря Шило. Його позбавлено військового звання лейтенанта запасу Збройних сил України.

За словами судді Алли Григор'євої, ствердження Руденка про те, що він не мав наміру вбивати, не переконливі. Деякі його свідчення суд розцінив, як бажання перекласти провину на загиблого брата.

Адвокат Руденка Ігор Дегтяр заявив, що вони будуть подавати апеляцію на це рішення суду, оскільки вважають, що вирок дуже суворий.

"Суд не врахував того, що Руденко не вбивав і не був організатором злочину", - зазначив він.

Нагадаємо, 22 березня два брати, Сергій Руденко та Костянтин Сапельняк, напали на караул військової частини А-1451 радіотехнічних військ, щоб заволодіти армійським зброєю.

В результаті нападу загинув солдат строкової служби Володимир Березюк, а також один з нападників - Костянтин Сапеляк.

Раніше Руденко в своїх свідченнях стверджував, що вчинити напад на караул запропонував його загиблий молодший брат. За його словами, вони не хотіли нікого вбивати, а тільки хотіли "налякати караул". "Я нікому ніяких ударів ножем не наносив, тілесних ушкоджень не завдавав і не намагався стріляти з обріза", - заявив Руденко.

Проте старший лейтенант Гурин стверджує, що підсудний наносив удари ножем солдату Шило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram