ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

У Харківській області легалізували геїв

У ЛГБТ-об'єднанні повідомили, що їх мета заявити про своє існування.

У Харківській області легалізували геїв

Начальник Головного управління юстиції у Харківській області Сергій Мохончук підписав документи про офіційне визнання громадського формування "Гей-Форум України - Харків".

Про це повідомили в прес-службі всеукраїнського ЛГБТ-об'єднання "Гей-Форум України".

"Наш доблесний парламент ухвалив у першому читанні абсурдний законопроект про заборону публічно згадувати геїв у позитивному ключі, - говорить координатор об'єднання "Гей-Форуму України - Харків" Андрій Короленко. - Звичайно, зараз наше завдання - мобілізуватися і показати, що ми - невід'ємна частина суспільства. Ми платимо податки, беремо участь у суспільному житті, голосуємо на виборах. І якщо хтось хоче заборонити про нас говорити вголос, то зараз важливо, щоб про наше існування і нашу роботу сказала сама держава. І ось, наша влада сказала: так, є такі люди, є така організація, її діяльність відповідає Конституції і законодавству".

Як зазначають в "Гей-Форумі України", за офіційними оцінками, затвердженим поточного року Обласною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, на Харківщині налічується 15,6 тис. осіб у віці від 15 до 49 років, які практикують одностатевий секс (тобто геїв і бісексуалів), зокрема по самому Харкову - 10,4 тис.

Як повідомляли раніше, 2 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону, яким забороняється пропаганда гомосексуалізму.

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини розкритикували ухвалення проекту закону, який "передбачає кримінальну відповідальність за будь-яке посилання на гомосексуалізм у ЗМІ".

Також, міжнародна правозахисна організація Amnesty International відзначила, що ухвалення цього документа обмежить дітей в їх праві шукати, одержувати, поширювати будь-яку інформацію та ідеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram