ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Керчі облаяв критиків у телеефірі

Жителям міста не сподобався пам'ятник морякам-десантникам на набережній.

Мер Керчі облаяв критиків у телеефірі
Олег Осадчий

Мер Керчі Олег Осадчий відповів на критику, висловлену щодо нового пам'ятника десантникам, які загинули у Великій Вітчизняній війні. В ефірі місцевого ТБ він обізвав критиків "дебілами", "виродками" і "г..внюками".

Встановлення пам'ятника мер назвав "добрим поривом". А висловлену в ЗМІ та на форумах критику на адресу монумента розцінив як неповагу до ветеранів. Насамкінець Осадчий порівняв критиків із фашистами. "Німці раніше топтали кованим чоботом нашу землю рідну, просякнуту кров'ю, - заявив він. - Тепер вони [очевидно, ті, хто лає пам'ятник] топчуть ветеранів".

Пам'ятник морякам-десантникам було встановлено на набережній міста на початку жовтня. Офіційне відкриття призначено на 1 листопада. За відомостями Kerch.com.ua, пам'ятник оздоблять написом: "Монумент морським десантникам, які загинули в боях за місто Керч у роки Великої Вітчизняної війни".

Вартість скульптури, як повідомив раніше Центр журналістських розслідувань, оцінено в один мільйон гривень (близько 3,8 мільйона рублів).

Після встановлення пам'ятника в українських ЗМІ з'явилися заголовки на кшталт: "У Керчі замість пам'ятника морякам-десантникам встановили "карикатурних персонажів" і "Мер Керчі спотворив десантників усього за мільйон гривень". На форумах люди критикували головно не сам факт установлення пам'ятника, а погане, на їхню думку, виконання.

Коментар з приводу скульптури зробив і популярний російський блогер Рустем Адагамов. У своєму ЖЖ він розмістив пост під заголовком: "Кіса, Ви вмієте малювати? Дуже шкода. Я теж не вмію". "Зникнення на пострадянському просторі інституту худрад призвело до катастрофи - в монументальне мистецтво полізли "шаромижники", відверті шахраї, - написав Адагамов. - Ось цих карикатурних персонажів ставлять у Керчі - це неподобство називається пам'ятником морякам-десантникам".

Проте ветеранам Керчі пам'ятник сподобався. "Це те, чого ми хотіли, домоглися, і вважаємо, що це нормально", - заявив представник ветеранського активу Федір Козлов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram