ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Депутати вводять заборону на пропаганду гомосексуалізму

Визнання своєї гомосексуальної орієнтації тягне кримінальну відповідальність?

Депутати вводять заборону на пропаганду гомосексуалізму
Фото: carnalzoo.com

Парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким забороняється пропаганда гомосексуалізму.

Законопроект №8711 у першому читанні підтримали 289 депутатів за мінімально необхідних 226.

Ним визначається, що гомосексуалізмом є стосунки сексуального характеру між особами однієї статі.

Документом вносяться зміни до закону про "Захист суспільної моралі", які передбачають заборону виробництва та розповсюдження продукції, яка пропагує гомосексуалізм.

Якщо група українських законодавців досягне свого, то телепрограми і фільми, які доброзичливо зображують гомосексуалістів (наприклад, гучний фільм "Горбата гора"), опиняться під забороною. Заборона торкнеться також гей-парадів

— провідні американські ЗМІ

Також передбачається внесення змін до законів "Про друковані засоби масової інформації" та "Про телебачення і радіомовлення" в частині введення заборони на використання ЗМІ для пропаганди гомосексуалізму, а також у закон "Про видавничу справу" в частині встановлення заборони на виробництво продукції, що пропагує гомосексуалізм.

Законопроектом також пропонується ввести кримінальну відповідальність за ввезення, виробництво та розповсюдження творів з пропагандою гомосексуалізму поряд з творами, які пропагують насильство, жорстокість, расову, національну та релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Варто зазначити, що під "пропагандою гомосексуалізму" може розумітися будь-яка публічна демонстрація гомосексуального способу життя і гомосексуальної орієнтації. Під нею можуть матися на увазі твори мистецтва (картини, фільми, поезія, проза), що містять гомосексуальні сцени.

Автори законопроекту - Євген Царьков (фракція Комуністичної партії), Катерина Лук'янова, Лілія Григорович (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона"), Павло Унгурян ("Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина"), Юлія Ковалевська (Партія регіонів), Тарас Чорновіл (депутатська група "Реформи заради майбутнього").

Крім того, 30 березня депутатом від ПР Вадимом Колесніченком було зареєстровано законопроект № 10290, яким пропонується заборонити спрямовану на дітей пропаганду гомосексуалізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram