ГоловнаСуспільствоЖиття

Нардеп через суд "вибив" із журналістки 10 тисяч

Відповідну постанову виніс міський районний суд.

Нардеп через суд "вибив" із журналістки 10 тисяч
Светлана Кабачинская
Фото: ye.ua

Суд зобов'язав власного кореспондента видання "Дзеркало тижня" у Хмельницькій області Світлану Кабачинську виплатити 10 тис. грн народному депутату Олегові Лукашуку за наклеп.

Відповідну постанову щодо Кабачинської виніс міський районний суд.

Позов Лукашука, який є кандидатом у народні депутати у виборчому окрузі №187, до журналістки задоволено частково.

У постанові зацитовано інформацію, розміщену в інформаційно-аналітичному тижневику "Дзеркало тижня - Україна" (№ 20) у статті "Зачистка", яка, на думку суду, є недостовірною і порушує права, свободи, ганьбить честь, ділову репутацію Лукашука: "Визнати наклепом дії редакції і Кабачинської з виготовлення та поширення інформації щодо Лукашука", - йдеться в постанові суду.

Також редакція "Дзеркала тижня" зобов'язана спростувати неправдиву інформацію та виплатити 1 гривню моральної шкоди на користь Лукашука.

Лукашук подав позов за наклеп на журналістку Кабачинську наприкінці червня цього року і зажадав 500 тис. грн компенсації моральної шкоди.

Лукашук балотується до парламенту від партії "Україна - Вперед!".

18 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні закон "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за зазіхання на честь, гідність і ділову репутацію осіб".

Після обурення громадськості і журналістів автор скандальної ініціативи Віталій Журавський висловив намір відкликати документ із Верховної Ради, але обіцяв повернутися до його обговорення після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram