ГоловнаСуспільствоЖиття

Мажор Рудь сидітиме разом з Луценком

Адвокати Рудя незадоволені вироком і мають намір звертатися до міжнародного суду в Гаазі.

Мажор Рудь сидітиме разом з Луценком
Фото: www.subbota.com.ua

Дмитра Рудя, який збив на смерть трьох жінок у Дніпропетровську, заарештують і відправлять у Менську колонію для колишніх правоохоронців, де зараз відбуває свій термін екс-глава МВС Юрій Луценко.

Про це розповіла прес-секретар прокурора Оксана Дрогобицька у справі Дмитра Рудя, передає "Сегодня".

Нагадаємо, 27 вересня Вищий спеціалізований суд України залишив без змін рішення суду нижчої інстанції про ув'язнення обвинуваченого Рудя на 6 років.

Адвокати Дмитра Рудя незадоволені вироком і мають намір звертатися до міжнародного суду в Гаазі.

Як відомо, в жовтні 2010 року Рудь, керуючи джипом, у Дніпропетровську збив на смерть трьох жінок і зник з місця події, але незабаром його було затримано. 2 грудня Хортицький райсуд Запоріжжя засудив Рудя до 5 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила вирок - держобвинувач наполягав на семи роках ув'язнення.

Син екс-прокурора тричі ігнорував засідання апеляційного суду. Його адвокат пояснював, що через хворобу. 10 квітня Апеляційний суд Запорізької області збільшив термін покарання до 6 років позбавлення волі. Однак його так і не взяли під варту.

Також стало відомо, що сидітиме "мажор" Рудь не шість, а п'ять років, тому що він майже рік відбував покарання в СІЗО. Влітку 2011 року Рудя звільнили з СІЗО під заставу в 17 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram