ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські мільйонери скуповують острови Греції

Країна переживає складну економічну кризу.

Українські мільйонери скуповують острови Греції

Щоб купити острів у Греції, потрібні зв'язки у владі та мільйонні хабарі. Острів у Греції купив український товстосум.

Журналісти програми "Гроші" відвідали сонячну Грецію, яка переживає складну економічну кризу, а тому змушена шукати додаткові статті для наповнення державної скарбниці.

Одним із таких варіантів для грецької влади є продаж островів в Егейському морі, які скуповують і українські багатії. Одна з таких новин шокувала жителів острова Сіфнос, який вражає всіх своєю самобутністю. Зокрема, олігарх з України має намір викупити острів.

Йому сподобався не просто клаптик суші, а райське місце завбільшки з Вінницю або Тернопіль.

Самі ж місцеві шоковані такою новиною. Зокрема, керівник відділу туризму мерії Сіфноса Йоргус Веньос заявив, що думка про продаж острова просто не вкладається в голові. "Нам подобається Сіфнос таким, як він є. Наші будиночки - найкращі у світі. І ми не бажаємо бачити тут великі готелі", - заявив чиновник, наполягаючи на тому, що українські мільярди їм не потрібні, бо вони зовсім не хочуть стати другим Кіпром або дискотечною Ібіцею.

Журналісти спробували і собі купити острів у Греції. За словами рієлтора Харіса Антипаса, ціни під час кризи в середньому впали на 20%, а деякі острови можна придбати зі знижкою у 40%.

При цьому він додав, що українські олігархи дійсно спілкуються з рієлторами з метою придбання нерухомості, але імен не назвав.

У пошуках острова для програми "Гроші" журналісти вийшли на унікальну людину. Нікос Спіропулос, який 33 роки працював на керівних посадах і був навіть особистим помічником прем'єр-міністра.

"Саме я займався в уряді оцінкою державних островів, їх продажем і орендою. Тож я знаю все: який острів, кому і за скільки продано", - сказав він і для прикладу зазначив, що за деякі дуже гарні острови слід заплатити від 10 до 50 млн євро.

Для цього, за словами колишнього чиновника, потрібно мати зв'язки у владі, адже Греція - корумпована держава. Якщо клієнт уклав договір купівлі-продажу острова, Спіропулос бере собі 2%.

Однак, як кажуть мешканці Сіфноса, вони готові захищати свою землю від чужоземних олігархів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram