ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінсоцполітики обіцяє не зменшувати вихідну допомогу вагітним жінкам

Пропозицію Фонду соцстрахування відкинули.

Мінсоцполітики обіцяє не зменшувати вихідну допомогу вагітним жінкам
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко обіцяє, що розмір допомоги з вагітності і пологів не зменшуватиметься.

Про це він заявив, коментуючи повідомлення про можливість градації цих виплат для жінок залежно від тривалості роботи на підприємстві, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пропонує здійснювати мінімальні виплати вагітним жінкам, які пропрацювали на новому місці роботи менш ніж 180 календарних днів. Таким чином у фонді вирішили боротися зі схемами, за яких роботодавець наймає жінку приблизно за місяць до відпустки через вагітність і пологи і нараховує їй підвищену зарплату, що дозволяє їй пізніше отримати з фонду значні обсяги матеріальної допомоги.

Тігіпко зазначив, що Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності дійсно звернувся в Мінсоцполітики з такою ініціативою, проте ця ідея не була підтримана.

"Держава буде максимально підтримувати зростання народжуваності і поліпшення в Україні демографічної ситуації. Тому не може бути ніяких розмов про певні обмеження виплати цих допомог або впровадження додаткових умов при їх нарахуванні", - зазначив він.

Варто зазначити: раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що найбільш позитивною новиною року є зростання народжуваності та скорочення смертності в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram