ГоловнаСуспільствоЖиття

Податкова служба вестиме розслідування через Skype

Окрім того, переоснащення правоохоронців обумовлено вимогами нового Кримінально-процесуального кодексу.

Податкова служба вестиме розслідування через Skype

Державна податкова служба України підписала угоду про постачання систем відеозв'язку для підрозділів, що здійснюють досудові розслідування, повідомили у прес-службі відомства.

У ДПСУ зазначають, що нова система дозволить скоротити витрати на слідчі дії. Зокрема, опитування свідків і підозрюваних, очні ставки, ідентифікацію акцизних марок, паспортів, печаток та інших документів можна буде здійснювати без відряджень.

"Це заощадить і робочий час слідчих, і бюджетні кошти, які витрачалися на поїздки в регіони для розслідування резонансних справ", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Податківці наголошують, що відеоконференції актуальні саме для розслідування економічних злочинів, оскільки в більшості випадків злочинці використовують міжрегіональні мережі фіктивних підприємств і доказову базу потрібно збирати по всій країні та за кордоном. Запровадження нової системи зв'язку, сподіваються в ДПСУ, прискорить процес збору доказів.

Окрім того, переоснащення правоохоронців обумовлено вимогами нового Кримінально-процесуального кодексу, який набуває чинності 19 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram