ГоловнаСуспільствоПодії

Намісник Лаври просить Януковича приборкати "божевільних" журналістів

Митрополит Павло виклав власну версію інциденту з представницею ЗМІ.

Намісник Лаври просить Януковича приборкати "божевільних" журналістів
Фото: comments.ua

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Петро Лебідь) просить Президента Віктора Януковича вжити заходів щодо "божевільних" журналістів.

Про це йдеться в заяві владики Павла, розміщеній на офіційному сайті Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

"Я звертаюся до Президента України, голови Верховної Ради з проханням, урешті-решт, ужити якихось заходів до божевільних журналістів. Наголошую - до божевільних журналістів, не до всіх. Якщо у нас діється таке беззаконня, потрібно наводити лад", - заявив Павло, коментуючи сьогоднішній інцидент із журналісткою.

За його словами, під час богослужіння дві журналістки ходили навколо храму і запитували про нього і його помічника. Потім вони нібито чекали на митрополита під будинком, коли він повернувся після служби, і одна з них із фотоапаратом на відстані його фотографувала, а друга знімала на камеру телефону і приховану камеру.

"Журналіст поставила мені питання: "Скажіть, звідки церква бере гроші?" Я відповів, що не уповноважений від імені церкви обговорювати з нею цю тему. Тоді журналістка заскочила в мою машину. Я намагався перешкоджати цьому, внаслідок чого вона подряпала мені руки, потім вона почала битися, тому мені довелося викликати міліцію. Крайньою зухвалістю після всього, що відбулося, стали слова журналістки, звернені до мене: "А де Ваше смирення?!" - розповів Павло.

Нагадаємо, журналістка видання "Корреспондент" Ксенія Карпенко заявила, що митрополит напав на неї. "Я прийшла до владики Павла по коментар. Я готую матеріал про життя церкви. Запитала, чому панотці їздять у таких шикарних авто. Просто хотіла дізнатися його думку. Він почав говорити, і каже: "Можете це записувати, я нічого не боюся". А потім раптом став викручувати мені руки і забрав мій телефон, на який записувала коментар", - повідомила вона.

Зазначимо, що це не перший скандал за участю Павла. Нещодавно повідомляли, що він побудував собі розкішний особняк за 20 кілометрів від Києва.

Також повідомляли, що владика Павло 2011 року відзначив своє 50-річчя в трьох банкетних залах одного з кращих готелів Києва "Русь" і отримав у подарунок крутий "Мерседес" вартістю понад 100 тисяч доларів. Торік виник конфлікт між журналістами "1+1" і намісником Лаври після того, як вони поцікавилися цінами на обслуговування чотириколісного подарунка. "Ти хочеш, щоб я побив камеру, ні? Мені подарували, я їжджу, а тобі через жовчність характеру ніхто не подарує. Усе! Це засіб пересування! А священик повинен іти пішки, по-вашому? Ти заробиш, бо потім діти будуть за твою брехню відповідати", - сипав погрозами архієпископ.

Окрім того, Павло - той самий архієпископ, який доводив журналістці LB.ua Олені Мельник, що її імені не існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram