ГоловнаСуспільствоПодії

Femen піде в суд захищати репутацію

Таємне проникнення журналістки в організацію - фальшивка?

Femen піде в суд захищати репутацію
Фото: femen.livejournal.com

Програма "Грошi" каналу "1+1" показала фальшивий сюжет про Femen, стверджує організація.

На сайті Femen опубліковано звернення з обіцянкою подати на телеканал до суду.

У русі запевняють, що журналістка програми "Гроші" Дарина Чиж звернулася до них з пропозицією взяти участь у "спільному проекті журналістського розслідування про діяльність громадських організацій в Україні".

У Femen погодилися і попросили журналістку надіслати сценарій сюжету.

Попередній сценарій "таємного впровадження" в організацію, з детально прописаними синхронами і діалогами, частина з яких надалі увійшла в програму, опубліковано на сайті.

Реагуючи на висловлені в програмі звинувачення у фінансуванні організації низкою західних багатіїв, в Femen стверджують, що навмисно вступили в переговори "з потенційними бажаючими замовити акції протесту, з метою виявлення політичних сил, практикуючих найм громадських активістів у період парламентських виборів в Україні".

Femen назвали сюжет "бурхливим потоком безфактажного лайна" і заявляють, що ніколи не платять активісткам за акції.

Всі сцени і діалоги в програмі, стверджує організація, постановочні, а сума оренди київського офісу завищена вдвічі.

"Femen ніколи не приховували, що 4 організатори руху отримують матеріальну допомогу від організації, порядок сум становить від 4800 до 8000 гривень", - називає організація суму своїх зарплат.

Джерелом своїх доходів організація називає приватні пожертвування і кошти з продажів одягу і аксесуарів під брендом Femen.

Нагадаємо, сюжет про рух було показано 19 вересня. У фільмі стверджувалося, зокрема, що активістки руху отримують зарплату не менше за тисячу доларів, і що оренда офісу в Києві обходиться їм у дві з половиною тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram