ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Феофанія" придбала супертомограф за 32 мільйони

Він дозволить зменшити променеве навантаження на вищих осіб держави, які лікуються в клініці.

"Феофанія" придбала супертомограф за 32 мільйони
Клиника "Феофания"
Фото: tsn.ua

Клініка "Феофанія", в якій лікуються вищі особи держави, придбала томограф за 32 мільйони гривень.

Як говориться в "Віснику державних закупівель", Держуправління справами 7 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ПрАТ "УМТ" на придбання мультиспірального комп'ютерного томографа вартістю 32 млн грн.

В обґрунтуванні закупівлі повідомляється, що томограф TSX-301 A/2С AQUILION ONE (640 зрізовий) виробництва фірми Toshiba має унікальні можливості.

"Це перший в світі 4D (динамічний об'ємний) комп'ютерний томограф, який не має аналогів на сучасному медичному ринку. Сканування одним обертанням рентгенівської трубки з реконструкцією 640 зрізів забезпечує не тільки якісну візуалізацію рівномірно контрастованих артерій, але й адекватну оцінку функції серця протягом одного його скорочення", - йдеться в документі.

Сканування цим томографом заощадить час обстеження пацієнтів і променеве навантаження на них.

Постачальника томографа - ПрАТ "УМТ" - обрано за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки компанія є єдиним постачальником вказаного обладнання в Україні.

Єдиним акціонером "УМТ" з липня 2011 року є словак Андрій Рехак. Відтоді фірма почала регулярно вигравати державні тендери, наростивши свої тендерні досягнення 2011 року до 150 млн грн., що вшестеро більше за попередній рік. Всього з липня минулого року компанія продала українським лікарням та медичним інститутам обладнання на 322,71 млн грн. Цього року "УМТ" продала одному із закладів НАМН України рентген за 17 мільйонів, хоча аналог можна було знайти за 7 млн грн.

Варто також зазначити, що всього 2012 року "Феофанія" провела тендери на 90,46 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram